Burun Estetiği

İzmir’de 5 En İyi Burun Estetiği Doktoru

Rinoplasti tıbbi adıyla bilinen burun estetiği, doğuştan gelen burun anormallikleri, nefes almada problem ve estetik kaygılar sebebiyle yapılan cerrahi işlemdir. Estetik cerrahi alanında insanların en çok tercih ettiği operasyonların başında gelir.

Burun estetiği insan yaşamında fiziksel sağlık alanında büyük fark yaratabileceği gibi aynı zamanda manevi olarak da fayda sağlar.

Bu makalemizde sizlere burun estetiğinin insan yaşamına etkisi, doktor seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor ve İzmir’de bulunan değerli ve başarılı doktorlarımız hakkında bilgilerden bahsetmiş olacağız.

Burun Estetiğinin (Rinoplasti) İnsan Yaşamına Etkisi

Burun estetiği hayat kalitesini her yönden etkileyebilir. Bunlardan bazılarını inceleyecek olursak:

  1. Özgüven: Doğuştan kemerli veya farklı estetik kaygılar sebebiyle burun görünümünden mutlu olmayan insanlar bu cerrahi işlem sonrası daha özgüvenli hissedebilirler. Yüzümüzün genel estetiğine büyük etkisi olan burnumuz kendine güveni oldukça arttırır.
  2. Nefes alma gibi sağlık sorunlarının giderilmesi: Septum ve burun tıkanıklığı gibi problemleriniz rahat nefes almanıza engel olur. Bu sorunu rinoplasti işlemi ile ortadan kaldırıp hem günlük yaşantınızda hem de uykunuzda rahat nefes alıp hayat kalitenizi arttırabilirsiniz.
  3. Psikolojik etki: Kendi görünümünden memnun olmayan birçok kişi sosyal ortamlarda bulunmayı pek tercih etmez. Genel duygu durumuna oldukça etki edebilecek bu değişim sosyalliği arttırmada büyük etki gösterir.

Burun Estetiği için Doktor Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti cerrahi işlemi uzman cerrahlar tarafından gerçekleştirilmelidir. İzmir’de burun estetiği konusunda uzmanlaşmış birçok doktorumuz bulunmaktadır. Peki doğru doktoru seçmek için nelere dikkat etmelisiniz? Haydi gelin inceleyelim.

Burun estetiği için doktor seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken faktörler;

  1. Eğitim ve Sertifika: Seçeceğiniz doktorun plastik cerrahi alanında eğitim aldığından emin olmalısınız. Ayrıca doktorun çalışmalarına, sertifikalarına ve üye olduğu tanınmış kuruluşlara da dikkat etmelisiniz.
  2. Deneyim: Her kişinin kendine has bir yüz yapısı ve burun yapısı vardır. Bu sebeple size en uygun olanı bulmak için doktorların yaptığı cerrahi operasyonları inceleyebilirsiniz.
  3. İletişim ve Güvenilirlik: Doktorunuz ve işlemi yapacak diğer kişilerle açık bir iletişim kurabilmeniz önemlidir. İşlem öncesi ve sonrasındaki süreçler hakkında bilgi alabilmeli ve ihtiyacınız olduğu zamanlarda kolay ulaşabilmeniz önemlidir.
  4. Klinik veya İşlemin Yapılacağı Hastahane: Cerrahi işlemlerin gerçekleşeceği ortamlar başta hijyen koşulları olmak üzere olanakların yeterli olması önemlidir. Enfeksiyon riski başta olmak üzere diğer komplikasyonların minimize olmasında önemli rol oynar.

 İzmir Burun Estetiği Cerrahları

Türkiye’nin büyük şehirlerinden olan İzmir’de birçok başarılı ve alanında uzman estetik cerrahları vardır. Hastalarına daha iyi hizmet verebilmek adına sürekli kendilerini geliştirmeye ve yeni teknikler üzerinde çalışmaktadırlar. Yazımızın devamında rinoplasti alanında İzmir bölgesinde alanında uzman ve hasta memnuniyeti yüksek doktorlarımızı inceleyebilirsiniz.

Prof. Dr. Murat Songu- Songu Klinik

Prof. Dr. Murat Songu Ege Üniversitesi Tıp fakültesi mezunudur. Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlığını ise Manisa Celal Bayar Üniversitesinde yapmıştır. Aslen İzmirli olan doktorumuz şu anda da İzmir Alsancak’ta bulunan kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir. Aşağıdaki görselden klinik konumuna ve hastalarının yorumlarından birkaçına göz atabilirsiniz.

Prof. Dr. Murat Song uzmanlık eğitimi sonrası Fransa’da Bordeaux şehrinde rinoloji ve otolojik cerrahi üzerine Darrouzet ile Bordeaux Üniversitesi’ndeki Prof. Vincent Darrouzet ile çalışmıştır.

Yine aynı üniversitede Dr. Didier Portmann ile Institut Georges Portmann Kliniği’nde ve Prof. Vincent Darrouzet ile koklear implantasyon, beyincik köşe tümörü cerrahisi üzerine çalışmalar yapmıştır.

Fransa’da aldığı eğitimlerden sonra Türkiye’ye dönen doktorumuz Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Hastalıklarında uzman hekim olarak çalışmaya başladı ve ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği’ne görevi başladı. Yine bu hastahanede KBB Kliniği’nde eğitici kadrosuna atandı. Ardından Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Doçenti ünvanını aldı.

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Bursu’nu kazandı ve arkasından Şubat 2016 – Mayıs 2016 tarihleri arasında Amerika’da Pittsburgh şehrinde UPMC (University of Pittsburgh Medical Center)’da Robotik Cerrahi Ünitesi’nde çalışma fırsatı yakaladı.

Bu değerli çalışmalarından sonra 202’de Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Profesörü” ünvanını aldı.

100’den fazla uluslararası ve ulusal bilimsel çalışma yapmış, bildiriler yayınlamış ve 8’i uluslararası kitap bölümü 9’u da ulusal kitap bölümünde ve bilimsel etkinliklerde konuşma yapmıştır.

Prof. Dr. Murat Songu klinik adresi ve iletişim bilgilerine aşağıda bulunan tablodan ulaşabilirsiniz.

Songu Klinik AdresiAlsancak, Kültür Mahallesi, Vasıf Çınar Blv No:11 D:1, 35220 Konak/İzmir
Songu Kliniği İletişim+90 0532 130 03 16

Op. Dr. Türker Üstün Estetik Plastik Cerrahi Kliniği

Op. Dr. Türker Üstün 2002 yılı Celal Bayar Üniversitesi Tıp fakültesi mezunudur. Mezun olduktan sonra mecburi hizmetini Düzce’de tamamlamış ve uzmanlık eğitimini de Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde tamamlamıştır.

Uzmanlık eğitiminin ardından sonra Denizli Server Gazi Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından 2017 yılında İzmir Özel Egesante Tıp merkezinde Estetik ve Plastik cerrahi Uzmanı olarak hastalarına hizmet vermiştir.

2019 yılında ise kendi kliniğini açarak ameliyatsız işlemler (Gençlik aşısı, Dolgu, Mezoterapi, Göz Altı Işık Dolgusu) ve cerrahi hizmetler vermeye başlamıştır. Görselden İzmir’de bulunan kliniğin konumuna ve hastalarının yorumlarına ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Türker Üstün için araştırma yaptığınızda hastalarının onun ve ekibi için yaptığı yorumlara ulaşabilirsiniz. Güven veren ve profesyonel oluşuyla dikkat çeken doktorumuzun klinik adresi ve iletişim numarası aşağıdaki tabloda yer alıyor.

AdresiKültür Mahallesi Plevne Bulvarı No:26 Altı Yol Apt K:1 D:2, 35000 Konak
İletişim+90 0532 425 26 16

Op. Dr. Ali Oğuz Demir Estetik Plastik Cerrahi Kliniği

Op. Dr. Ali Oğuz Demir Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezuniyetinin ardından 2012 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kulak Burun Boğaz ihtisasına başlamış ve eğitimi tamamlandıktan sonra Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı olmuştur.

Şu anda kendi kliniğinde hastalarına hizmet veren Op. Dr. Ali Oğuz Demir 2021 yılında aşağıda konumunu ve hasta yorumlarını gördüğünüz Google haritalar görselinde çalışmaya devam etmektedir.

Doktorumuz zorunlu görevini Tokat Zile Devlet Hastanesi ve İzmir Seferihisar Devlet hastanelerinde yapmıştır. Bu süre boyunca 500’den fazla rinoplasti operasyonu gerçekleştirmiştir.

Op. Dr. Ali Oğuz Demir ayrıca 2019’da Fransa’nın Nice şehrinde dünyaca ünlü burun estetiği ve yüz plastik cerrahı olan Dr Yves Saban’ın kliniğinde hem çalışma yapmış hem de bir çok operasyona şahit olma şansı yakalamıştır.

2020 yılında ise Ento Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezi’nde çalışmış ve hemen ardından 2021 Eylül ayında hastalarının tedavilerine İzmir Alsancak’ta kendi özel kliniğinde devam ediyordur. Tablodan klinik adresi ve iletişim numarasına ulaşabilirsiniz.

AdresiAlsancak, Kültür mahallesi 1383. sokak No:3 Ertem apartmanı Kat: 1 Daire No: 2, 35100 İzmir
İletişim+90 0543 476 72 15

Op. Dr. Osman TAN Estetik Plastik Cerrahi Kliniği

Op. Dr. Osman TAN Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. 2009 yılında eğitimini tamamladıktan sonra Balıköy Sağlık Ocağı’nda zorunlu hizmetini yerine getirmiştir.

2011 yılında ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde eğitimine devam etmiştir. 2016 yılında Başasistan ünvanı kazanan Op. Dr. Osman TAN sağlık bakanlığının görevlendirmesi üzerine Özbekistan’da görev yapmıştır. Orada hastalarına yarık dudak veya damak ve konjenital deformite tedavilerinde bulunmuştur.

2017 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı ünvanını alan doktorumuz eğitimine ve çalışmalarına Almanya’da The Marien Hospital’da DAFPRAS ileri uzmanlık programında devam etmiştir. Daha sonra Türkiye’ye geri dönmüş ve Osmaniye devlet hastanesinde zorunlu görevini tamamladıktan sonra 2019 yılında İzmir’de Folkart Towers’da kendi kliniğini açarak hastalarına hizmet vermeye başlamıştır. Aşağıdaki görselden klinik konumunu ve hasta yorumlarını inceleyebilirsiniz.

Op. Dr. Osman TAN kliniğinde burun estetiğinin yanı sıra meme, yüz, vücut ve ameliyatsız estetik işlemleri yapmaktadır. Muayene öncesi ve sonrası hem kendisi hem de ekibinin özverili yaklaşımları, deneyimi ve profesyonelliği ile bilinen doktorumuzun klinik adresi ve telefonuna aşağıda bulunan tablodan ulaşabilirsiniz.

AdresiFolkart Towers A Blok 32. Kat, 35530 Bayraklı/İzmir
İletişim+90 0532 274 76 14

Op. Dr. Yahya Demirdelen Kliniği

Op. Dr. Yahya Demirdelen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Zorunlu hizmetinin ardından mezun olduğu okulda Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı’nda uzmanlığını tamamlamıştır.

Mezuniyetinin ardından Universal Hastaneler Grubu ve Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde KBB uzmanı olarak görev almıştır. Ardından Özel Ekol KBB Hastanesi’nde ve Özel Ege Sante KBB ve ESTETİK PLASTİK CERRAHİ MERKEZİ’nde hastalarına hizmet vermiştir. 2020 yılında ise kendi kliniğini açarak muayeneleri burada yapmaktadır. Aşağıdaki görselde kliniğin konumu ve hasta yorumlarını inceleyebilirsiniz.

Özellikle burun estetiği işlemlerinde Amerika ve Almanya’da çeşitli eğitimlerle tecrübeler kazanmıştır. Burun estetiği yanında endoskopik sinüs cerrahisi, balon sinoplasti, yüz estetiği tedavileri, Termal Kaynak ile geniz eti ve bademcik ameliyatları, kulak zarı ameliyatları, Laringeal mikrocerrahi işlemlerinde de tecrübeye sahiptir.

Op. Dr. Yahya Demirdelen Kliniği adresi ve iletişim bilgilerine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Yahya Demirdelen Kliniği AdresiKültür, Vasıf Çınar Blv No:9, 35220 Konak/İzmir
Op. Dr. Yahya Demirdelen Kliniği İletişim+90 0533 913 71 31

Sonuç

Burun estetiği, kişilerin hem fiziksel hem de sağlığını olumlu yönde etkiler. İzmir’de rinoplasti alanında çok değerli cerrahlarımız bulunmaktadır. Doğru doktoru seçmek için birçok kritik vardır. Memnuniyetiniz ve sağlığınız için güzel ve derinlemesine bir araştırma yapmanız önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu