Burun Estetiği

3 En Yetkin Şanlıurfa Burun Estetiği Uzmanları

Günümüzün en popüler estetik operasyonlar arasında ilk sırada yer alan Rinoplasti, burun yapısının yüz yapısına uygun olarak tekrar yapılandırılması ve şekillendirilmesi işlemidir. Operasyonun ismi estetik olsa da çoğu zaman sadece estetik kaygılar için değil burun yapısında olan yamukluklar gibi gündelik hayatta nefes almayı zorlaştıran olumsuz etkenlerden uzaklaşmak için de tercih edilir. Bu durumda, operasyon sonrasında danışan hem kendisi sağlık problemi yaratan olumsuzluklardan kurtulur hem de estetik açıdan yüz yapısına daha uygun olan bir burun yapısına kavuşmuş olur.

Yukarıda yer alan fotoğrafta da görüleceği üzere burun yapısında yer alan bozukluklar, nefesin burun kanallarında yol almasını engelleyebilir. Operasyon sonrasında hava akışını kolaylaştıran bir burun anatomisine sahip oluyor. Yazının devamında Rinoplasti operasyonunun artı ve eksi yönlerinden bahsederek, bu konuda kafanızda yer alan soru işaretlerini kafanızdan silmek için yardımcı olacağız. Şanlıurfa bölgesinde yer alan ve bu iş üzerine uzmanlaşarak oldukça yüksek hasta memnuniyeti oranına sahip doktorlardan bahsedeceğiz.

Operasyon Çeşitleri

Rinoplasti operasyonları gelişen teknoloji sayesinde yeni teknolojileri de barındıran çok farklı operasyon tekniklerine sahip cerrahi müdahalelerdir. Aynı tür içinde farklı cerrahların kullandığı onlarca teknik vardır. Her teknik uygulayan cerraha göre farklı yöntemler içerdiği için, cerrahlar arasında rinoplasti adeta bir imzadır. Bu sebepledir ki bazı hocalar rinoplasti tekniği ile ün kazanmıştır. Haydi gelin operasyon türlerine bir göz atalım.

1.Kapalı Rinoplasti 

Bu teknikle yapılan operasyonlarda, cerrahın yaptığı tüm kesiler burun deliği içerisinde yapılır. Burun yapısını açma ve dışarıdan müdahale etme söz konusu olmaz. Öyledir ki bu sebepten dolayı operasyon sonrasında burun çevresinde herhangi bir dikiş operasyonu gerektirmez. Aynı zamanda, dikiş gerektirmediği için de yara iyileşmesi sonucu çehrede herhangi bir yara izi de kalmaz.

Kapalı rinoplasti tekniği, yara izi bırakmadığı için en çok tercih edilen operasyon tekniklerinden biridir. Burun yapısında yapılacak olan ufak düzeltmeler için oldukça faydalı bir tekniktir. Burun yapısında daha yoğun işlem gerektirecek müdahaleler içinse bu yöntem görece daha yüzeysel olarak düşünülmektedir.

2.Fonksiyonel Rinoplasti

Fonksiyonel rinoplasti yöntemi, estetik operasyonlardan daha çok solunum yolunda olan problemleri gidermek için yapılan bir cerrahi yöntemdir. Burun içi yapıların düzeltilmesi ve septum deviasyonu gibi problemlere çözüm sağlar.

3.Revision Rinoplasti

Yukarıda yer alan operasyonların aksine revision rinoplasti daha önce uygulanan bir operasyonu revize etmek için uygulanan bir tekniktir. Bu teknik, daha önce bir operasyon yapılmış ancak memnun kalınmamış danışanlara uygulanır. Daha önce cerrahi müdahale yapılan bir burunu tekrar açmak, kesik atmak oldukça risklidir. Bu nedenle bu operasyon görece biraz fazla risk içerir. 

4.Açık Rinoplasti

Açık rinoplasti, burun delikleri arasında yer alan ufak bir alanı yukarı kaldırılmasıyla yapılan bir cerrahi tekniktir. Bu yöntemle cerrah burun yapısının iç yapısını daha rahat göreceği için müdahale imkânı diğer tekniklere göre biraz daha faza olacaktır.

Yukarıda yer alan açıklamalarda, günümüzde en çok kullanılan 4 teknikten bahsettik. Yazının devamında biraz da operasyon sonrasında sıklıkla karşılaşılan bulgulardan bahsedelim. Rinoplasti yaptırma kararı biraz zor olduğu için, özellikle danışanlar bu noktada oldukça efor sarf ediyor.

Operasyon Sonrasında Meydana Gelen Bulgular

Şimdiye kadar operasyon öncesinde bilmeniz gerekenlerde bahsettik. Operasyon sonrasında bizi nelerin beklediğini de bilmemiz gerekiyor. Sırası ile çok karşılaşılan buğulardan en az karşılaşılana doğru aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

1.Burun Tıkanıklığı

Rinoplasti araştırması yapan her danışanın aklındaki en büyük soru işareti burun tıkanıklığı oluyor. Operasyon sonrasında burunda yer alan kesilerin üzerinden hava geçişinin sağlanıyor olması gerçekten korkutucu gözüküyor. Gelişen teknoloji sayesinde, yapılan müdahalelerin keskinliği ve doğruluğu da bir hayli yükseliyor. Bu nedenledir ki, burun tıkanıklığı geçtiğimiz 10 yılda yapılan operasyonlarla kıyaslandığında görece çok düşük seviyelerde oluyor.

Çevrenizde yer alan rinoplasti operasyonu geçiren kişi sayısı her geçen gün aritmetik bir şekilde artmaktadır. Kişiler arasında operasyon tarihi en eski hastalara baktığınızda operasyon sonrasında meydana gelen bulguların çok fazla olduğundan ve meydana gelen bozuklukların çok zor olduğundan bahsederler. Operasyon tarihi günümüze yakın olan hastalarda ise bu şikayetler daha azdır.

2.Ağrı ve Rahatsızlık

Ameliyat sonrası özellikle ilk bir hafta yoğun ağrı ve sızı hissedilir. Burun yapısında yapılan değişiklikleri vücudun kabul etme süresi hastadan hastaya değişmekle birlikte, gelişen teknoloji sayesinde ağrı kesici ilaçlarla 1-2 hafta olarak bildiriliyor. Yüz bölgesinde çekilen sızı, ameliyat sonrasında her gün azalan bir seyirle ilerler.

Operasyonun iyileşme süresi min. 3-4 hafta olduğundan dolayı, hastalar bu sürede izinli olup dinlenme sürecine girerler. Bu sayede vücut çehrede meydana gelen kesileri daha kısa sürede iyileştirir. Hayatınızın geri kalanında daha rahat nefes alma ihtimali, bahsetmiş olduğumuz 3-4 haftalık bir sürede yaşanacak bu problemleri şimdiden geride bırakmış durumda.

3.Duyu Kaybı

Operasyon sonrasında yaşanılan duyu kaybı ortalama 1-2 hafta kadar sürer ve tat alma duygusu ile sınırlıdır. İyileşme sürecinin ortalarına doğru tat alma duyusu da yerine gelecektir. Burun içerisinde yer alan kesili alanlar iyileşme sürecinde pıhtılaşarak tat alma duyusunun eski haline gelmesini sağlar.

4.Şişlik ve Morluk

Operasyonun en çok rastlanan bulgularından biri de yüz yapısında meydana gelen şişlik ve morluklardır. Gelişen teknoloji ile azaltılmaya çalışılsa da iyileşme sürecinde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.

Operasyon sonrasında gerçekleşen bulguları yukarıdaki gibi sıralayabiliriz. Madde madde incelediğimiz tüm bulgular kişiden kişiye göre değişse de, çoğu bulgu günümüzde birçok hastada meydana gelmektedir. İyileşme süreci, kişinin sağlık durumuna bağlı olarak da değişebildiği gibi ağrı durumu fazla olan kişilerde de ağrı kesici dozu artırılarak çözüm sağlanmaya çalışılmaktadır.

Hastayı Operasyona Teşvik Eden sebepler

Günümüzde oldukça popüler olan rinoplasti operasyonu için hastaları operasyona itecek sebepleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Daha iyi nefes alma.
  • Özgüven artışı
  • Estetik düzensizliklerin giderilmesi
  • Daha iyi nefes alma
  • Profesyonel ve sosyal hayatın iyileşmesi.

Yazının devamında Şanlıurfa Bölgesinde yer alan ve bu iş üzerine ihtisasını yapmış olan doktorlardan bahsedeceğiz.

Op.Dr. Reha Aydın- Nev Hospital Hastanesi

Dr. Aydın, Şanlıurfa’da bölgesinde yer alan, Kulak Burun Boğaz üzerine ihitasas yapmış en ünlü birkaç doktordan birisidir. Şanlıurfa Nev Hospital Hastanesi’nde görev alan Dr. Aydın, uzun yıllar boyunca elde ettiği tecrübeyi danışanları ile paylaşıyor.

AdresPaşabağı, Şani Efendi Cd. No:169, 63300 Haliliye/Şanlıurfa Nev Hsopital
İletişim444 13 49

Op.Dr. Mehmet Arıcı Kliniği- Özel Lotus Hastanesi

Dr. Arıcı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. İhtisasını Dokuz Eylül Üniversitesi Kulak Burun ve Boğaz Cerrahisi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Şimdiye kadar farklı sırası ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Mardin Derik Devlet Hastanesi’nde uzun yıllar boyunca uzman doktor kadrosunda görev almıştır. Şu anda güncel durumda Özel Urfa Lotus Hastanesi’nde görev almaktadır.

Yılların verdiği tecrübeyi Şanlıurfa’da özel bir hastanede paylaşan Dr. Arıcı, bu zamana kadar birçok yurt içi ve yurtdışı seminerde konuşmacı olarak rol almıştır.

AdresŞenevler, Şanlıurfa Diyarbakır Yolu No:146, 63320 Karaköprü/Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa
İletişim(0414) 317 39 99

Op.Dr. Ahmet Yükkaldıran- Özel Lotus Hastanesi

2009 yılında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr.Yükkaldıran, uzmanlığını da yine aynı üniversitenin Kulak Burun ve Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Eğitim hayatı boyunca yurt içi ve yurt dışı olmak üzere onlarca seminere katılmıştır.

Devlet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra yine aynı bölgede yer alan özel hastanelerde operatör doktor olarak görev almıştır. Günümüzde ise, onlarca yıllık emeğini Şanlıurfa Özel Lotus Hastanesi’nde danışanları ile paylaşmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 7 En İyi İstanbul Burun Estetiği Doktoru

AdresŞenevler Mahallesi Gap Bulvarı No: 142 Karaköprü / Şanlıurfa, Sanlıurfa 63320
İletişim+90 414 317 3999

Yazımız boyunca Rinoplasti operasyonlarının tüm artı ve eksi yönlerinden bahsettik. Şanlıurfa bölgesinde yer alan ve popüler olan birkaç doktorun güncel bilgilerini de paylaştık. Aklınızda yer alan sorularla ilgili de doktorlarla iletişime geçerek randevu talebinde bulunabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam dileriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu