Dermatoloji (Cildiye)

6 En İyi Sivas Dermatoloji (Cildiye) Doktoru

Tıp dünyasında cilt hastalıklarının tedavisiyle ilgilenen bölüme dermatoloji ismi verilir. Deri bilimi ya da cildiye isminin de kullanıldığı bu bölümde ciltte görülebilecek her rahatsızlıkla ilgilenilir ve ilgili tedaviler uygulanır. Ancak iyi bir cildiye doktorunun bulunması hastalığın ilerlemeden tedavisini ve memnuniyeti sağlar.

Sivas’ta dermatoloji üzerine çalışan çok sayıda cildiye doktoru vardır. Rahatsızlıklar yaşandığında başvurulabilir. Cilt rahatsızlıklarının yaşanması durumunda başvurulabilecek 6 en iyi Sivas dermatoloji (cildiye) doktoru isimlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Yaygın Görülen Cildiye Hastalıkları Hangileri?

Günümüzde her yaşta insanın cildiye hastalığına yakalanması mümkündür. Bazı hastalıklar basit şekilde tedavi edilirken bazı hastalıkların tehlike oluşturduğu görülür. Bu nedenle insanların dermatolojik hastalıklarla karşılaştıklarında mutlaka hekim muayenesinden geçmeleri gerekir.

İnsanlarda yaygın görülen cildiye hastalıkları şunlardır;

  • Egzama
  • Melanom
  • Uçuk
  • Sedef
  • Akne
  • Kaşıntı
  • Mantar
  • Kurdeşen
  • Deri tümörü
  • Skar
  • Saç sorunları

Yaygın görülen cilt hastalıklarının tedavi edilebilmesi için iyi bir cildiye doktoru bulunması gerekir. Bu sayede genel sağlığı da tehlikeye atan sıkıntılardan kurtulmak mümkün olur.

Dermatoloji Doktoru Nasıl Seçilir?

Sivas’ta dermatoloji alanında çalışan çok sayıda doktor vardır. Ancak her doktorun uzmanlığı ve tedavi başarısı aynı değildir. Ayrıca dermatolojik hastalıklar üzerine deneyimi farklıdır. Bu nedenle randevu almadan doktor seçimini özenle yapmak gerekir.

Sivas’ta dermatoloji doktoru seçiminde;

  • Doktorun hangi dermatolojik işlem ve tedavileri uyguladığına bakılmalıdır. Bu sayede rahatsızlığı tedavi edip edemeyeceği anlaşılabilir.
  • Doktorun eğitim bilgileri incelenmeli ve dermatoloji alanında eğitim aldığından emin olunmalıdır.
  • Cildiye doktorunun çalıştığı hastaneler öğrenilmeli ve bu sayede deneyim süresi tahmin edilmelidir.
  • Doktoru tercih eden kişilerin görüşleri okunmalıdır. Bu sayede doktorun tedavisinden ya da hastalara yaklaşımından haberdar olunur.

Son olarak Sivas’ta dermatoloji doktoru aranırken hastane ismi ve yeri öğrenilmelidir. Adresin doğruluğundan emin olmalı ve randevu almak için girişimde bulunmalıdır. Randevu aşamasında sorun yaşanır veya klinik adresinde sorunla karşılaşılırsa başka doktor arayışına girilmelidir.

1. Uzm. Dr. Selma Uçar – Uzm. Dr. Selma Uçar Muayenehanesi

Tıp eğitimine 1997 senesinde Çukurova Üniversitesi’nde başlayan Uzm. Dr. Selma Uçar eğitimini 2003 yılında tamamlamıştır. Lisans mezuniyeti ardından uzmanlık eğitimi için Cumhuriyet Üniversitesi’ne başlamıştır. Üniversitenin dermatoloji alanındaki eğitimini ise 2005-2010 yılında tamamlamıştır.

2010 yılı itibariyle unvanı dermatoloji uzmanı olan Uzm. Dr. Selma Uçar çalışma hayatına başlamıştır. İlk çalışma yeri Sivas Devlet Hastanesi olup 2012 yılına kadar bu hastanede çalışmıştır. 2012 yılında ise görevini Sivas Medicana Hastanesi’nde çalışarak devam ettirmiştir.

Sivas Medicana Hastanesi’nden 2019 yılında ayrılan doktor kendi muayenesini açmıştır. Muayenehanesinde verdiği hizmetler arasında ise leke tedavisi, dolgu uygulaması, skar tedavisi, ip askı uygulamaları, bölgesel incelme, cilt gençleştirme ve tırnak tedavileri vardır.

Adres: Pulur Mah. Ahi Emir Cad. No: 23 Merkez/Sivas
İletişim: 0552 541 01 58

2. Uzm. Dr. Aydın Kelkit – Medicana Sivas Hastanesi

Uzm. Dr. Aydın Kelkit tıp öğrenimini İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 1979 yılında tamamlamıştır. Uzmanlığını ise 1986 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde almıştır.

İlk mesleki deneyimini 1979 yılında Ulaş Sağlık Ocağı’nda yaşayan uzman doktor sonrasında Sivas SSK Hastanesi’ne atanmıştır. Bu hastanede 1 yıl çalıştıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’nde çalışmaya başlamıştır. Fakültede 1982-1985 yılına kadar çalışmıştır.

Fakülteden 1985 yılında ayrıldıktan sonra Sivas Numune Hastanesi’nde 2017 yılına kadar çalışmıştır. 2017 yılında ise buradan ayrılıp Medicana Sivas Hastanesi’ne geçmiştir. Halen aynı hastanede dermatoloji bölümü doktorlarından birisidir.

Medicana Sivas Hastanesi’nin dermatoloji alanında hizmet veren Uzm. Dr. Aydın Kelkit’in tıbbi ilgi alanları şunlardır; kriyoterapi, behçet hastalığı, sedef hastalığı, egzama, saç hastalığı, siğil, pemfigus, alaca hastalığı ve cilt kanserleridir.

Sivas’ta dermatoloji doktoru arıyorsanız Uzm. Dr. Aydın Kelkit’i tercih edebilirsiniz. Randevuyu hastanenin online sitesi veya iletişim hattı üzerinden alabilirsiniz.

Adres: Kızılırmak Mah. Şehit Fethi Akyüz Cad. No:8 Merkez/Sivas
İletişim: 0346 215 0 555/0850 460 6334

3. Uzm. Dr. Aykut Aldemir – Uzm. Dr. Aykut Aldemir Dermatoloji Kliniği

Uzm. Dr. Aykut Aldemir 2013 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamlamış ve 2019 yılında uzman olmuştur. Uzmanlık eğitimini ise Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde almıştır.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde aldığı eğitimin sonunda uzman dermatoloji hekimi unvanına sahip olan Uzm. Dr. Aykut Aldemir Sivas’ta bulunan hastanelerde dermatoloji doktoru olarak çalışmaya başlamıştır. Uzmanın çalıştığı hastaneler arasında Sivas Numune ve Medicana Sivas hastaneleri vardır. Ayrıca doktor bir dönem Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de akademisyen olarak çalışmaya başlamıştır.

Kamu ve özel hastanelerde çalıştıktan sonra Sivas’ta kendine ait dermatoloji kliniği açmıştır. Bu klinikte vitiligo, cilt lekesi, egzama, alerji, saç dökülmesi, mantar, aşırı terleme ve sedef hastalığı gibi dermatolojik hastalıkları tedaviye devam eder.

Uzman doktorun özel kliniğinde dermatoloji muayenesi olmayı tercih ediyorsanız aşağıya yazdığımız iletişim numarasını arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

Adres: Kardeşler Mah. Erva Cad. 51-41 Sok. Merkez/Sivas
İletişim: 0543 365 98 85

4. Uzm. Dr. Yusuf Cihan Dirim – Sivas Numune Hastanesi

Uzm. Dr. Yusuf Cihan Dirim 2008 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazanmış ve 2014 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından 2014-2016 yıllarında radyoloji alanında uzmanlık almıştır. 2020 yılına gelindiğinde ise dermatoloji alanında uzmanlık alarak dermatoloji alanında ilerlemeye devam etmiştir. Doktorun uzmanlıklarını almış olduğu üniversite ise Cumhuriyet Üniversitesi’dir.

2014 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Tokat Almus Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak çalışmaya başlamıştır. Dermatoloji uzmanlığını aldıktan sonra ise Gümüşhane Kelkit Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır. Son olarak ise 2020 yılında Sivas Numune Hastanesi’nde cildiye doktoru olarak çalışmaya başlamıştır.

Dolgu, botoks, mezoterapi, yüz gençleştirme, saç dökülmesi ve akne gibi rahatsızlıkların tedavi üzerine çalışan doktor 2020 yılından beri aynı hastanede çalışır. Sivas Numune Hastanesi’nde bulunan doktora muayene olmayı istiyorsanız iletişim hattını kullanarak online randevu alabilirsiniz.

Adres:Yeşilyurt Mah. Şifa Cad. No: 4 Merkez/Sivas
İletişim: 0346 215 08 44

5. Prof. Dr. Melih Akyol – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi

1986 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitime başlayan Prof. Dr. Melih Akyol 1992 yılında pratisyen hekim olarak mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra Gaziantep’te bulunan Kazıklı Sağlık Ocağı’nda 2 yıl görev yapmıştır. 2 yıllık görevinin ardından 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde dermatoloji alanında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 3 yıllık eğitimin ardından mezun olup çalışmalarına aynı üniversitede devam etmiştir.

2001 yılında CÜ Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı bölüm başkan yardımcısı olmuş ve bu görevi 2004 yılına kadar devam ettirmiştir. 2004 yılında ise başhekim yardımcısı olarak çalışmıştır. 2008 yılında ise bölümün başkanı olarak çalışmaya başlamış olup halen üniversitede ve üniversiteye bağlı araştırma hastanesinde çalışma hayatı devam eder.

İngilizce B2 seviyesine sahip olan profesörün çok sayıda makalesi ve yazdığı kitap vardır. Ayrıca üniversitede bölüm derslerine girip ve dermatoloji alanında öğrenci yetiştirir. Buna ek olarak üniversite bünyesinde hastaların tedavisiyle ilgilenir.

Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kampüs, 58140 İmaret/Sivas
İletişim: 0346 258 00 00

6. Doç. Dr. Mustafa Tosun – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi

Doç. Dr. Mustafa Tosun 2006 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde eğitime başlamış ve lisans eğitimini 2010 yılında tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra 1 yıl Ordu Korgan Sağlık Merkezi’nde pratisyen hekim olarak çalışmıştır.

2011 yılında TUS’a giren Doç. Dr. Mustafa Tosun sınavda Cumhuriyet Üniversitesi’ni kazanmıştır. Üniversitenin dahili tıp bilimleri bölümünde dermatoloji alanında eğitim görmeye başlamış ve 2015 yılında uzman olmuştur. 2015 yılında Sivas Numune Hastanesi’nde deri ve zührevi hastalıklar doktoru olarak çalışmaya başlamış ve 2019 yılında hastaneden ayrılmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 6 En İyi Kayseri Dermatoloji (Cildiye) Doktoru

2019 yılından sonra ise Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Deri ve Zührevi Hastalıklar ana bilim dalında çalışma hayatı devam eder. Doç. Dr. Mustafa Tosun’un dermatoloji alanında hazırladığı 40 üzerinde yayını vardır.

Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı araştırma hastanesinde çalışmaları devam eden doktorun deri ve zührevi hastalıklar alanında hasta kabulü vardır. Sizlerde bu hatsalar arasında olacaksanız hastane randevusu almalısınız.

Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kampüs, 58140 İmaret/Sivas
İletişim: 0346 258 00 00

Sonuç

Sivas’ta dermatoloji, deri ve zührevi hastalıklar üzerine çalışan en iyi doktorları sizler için araştırdık. Üniversite ve kamu hastanelerinde çalışan bu doktorlardan istediğinizi tercih edebilirsiniz. Dermatolojinin farklı alanlarında kendilerini ilerletmiş olan bu doktorlar sayesinde saçınız, vücudunuz, tırnaklarınız ve diğer cilt sorunlarınıza çözüm bulabilir veya tedavilerini olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu