Dermatoloji (Cildiye)

7 En İyi İzmir Dermatoloji (Cildiye) Doktoru

Deri (ten) insanların vücudun dış yüzünü oluşturan en büyük organıdır. Vücudun dışında bulunması hastalıklara açık olmasına neden olur. Çevreden gelen mikroplar, bakteriler ve darbeler derinin çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmasına neden olur.

Bunun yaşandığı durumlarda ise 7 en iyi İzmir dermatoloji (cildiye) doktoru ile tanışmak gerekir. Kontrol ya da tedavi amacıyla bu doktorlara muayene olunarak deri hastalıklarının iyileşmesi sağlanmış olur.

Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Tıpta deri üstü, deri altı ve deri kaynaklı hastalıklara bakan bölüm dermatoloji isminde telaffuz edilir. Bu nedenle rahatsızlık hissi duyulduğunda dermatoloji bölümüne başvurulması şarttır. Ancak hangi hastalıklarla karşılaşıldığında dermatolojiye başvurulacağını bilmek gerekir.

Bu hastalıklar;

  • Deri tümörü
  • Mantar
  • Siğil
  • Deri kanseri
  • Egzama
  • Cilt lekesi
  • Uçuk
  • Zona
  • Kurdeşen
  • Sedef

İnsanların yaşadıkları sıkıntılar hastalığın belirlenmesinde yardımcı olur. Ancak kesin konuşmak ve zaman kaybı yaşamadan tedaviye başlamak için mutlaka dermatoloji doktorundan sıra almak gerekir.

Dermatoloji Hastalıklarına Kim Bakar?

Siğil, egzama ve uçuk gibi dermatolojik hastalıkların muayene, tanı ve tedavisinden sorumlu doktorlar dermatolog olarak anılır. Ayrıca bu doktorlara cildiyeci, cildiye doktoru, dermatoloji doktoru gibi isimlerinde verildiği görülür.

Dermatolog doktorların muayenesine ihtiyaç duyuluyorsa özel muayenehaneler veya hastaneler randevu için kullanılabiliyor. Sağlık kuruluşlarında bölüm dermatoloji ya da cildiyenin dışında bölümün deri ve zührevi hastalıklar şeklinde olduğu da görülür. Bu nedenle randevunun bu isimle anılan bölümlerden alınması gerekir.

Dermatoloji Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Deri hastalıklarının tedavi edilmesi için öncelikle doktor muayenesinin yapılması gerekir. Hastalığın ne olduğu anlaşıldıktan sonra tedavi planı hazırlanır ve plana göre tedavi süreci başlar.

Deri hastalıklarının tedavi edilmesi için şu yöntemlerin tercih edilmesi mümkündür; deri biyopsisi, steroid krem, lazer tedavisi, vitamin takviyesi, merhem ve antihistaminik tedavileridir. Hastalıkların tedavisinde etkili yöntem birbirinden farklıdır. Bu nedenle hastalığın belirlenmesinden önce tedavi için uygulama yapılmaması önerilir.

1. Dr. Ecem Bulut Okut – Dr. Ecem Bulut Okut Muayenehanesi

Dermatolog Ecem Bulut Okut 1988 Balıkesir Sındırgı doğumludur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2006-2012 yılları arasında eğitim almıştır. İhtisasını yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayarak 2018 yılında mezun olmuştur. İhtisası Deri ve Zührevi Hastalıklar dalında olan doktor Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır.

2023 yılına kadar hastanelerin Deri ve Zührevi Hastalıkları bölümünde dermatolog olarak çalışan Dr. Ecem Bulut Okut aynı yıl kendi muayenehanesini açarak özel çalışmaya başlamıştır.

Dermatoloji alanında başarıları sayesinde Dr. Ecem Bulut Okut çeşitli kongrelere konuşmacı olarak davet edilmiştir. Ayrıca dermatoloji alanında seminerler vererek dermatolog adaylarını bilgilendirmiştir. Uzman dermatoloğun dermatoloji alanında sunduğu tedavileri ise şunlardır; genital siğil, saçkıran, akne, gül hastalığı, sedef hastalığı, liken ve deri lezyonlarıdır. Ayrıca kliniğinde kozmetoloji üzerine de çalışmalar yapan bir isimdir.

Adres: Adalet Mah. Manas Blv. Folkart Towers No:39 B Blok Kat:19 D:1902 Bayraklı/İzmir
Telefon: 0850 474 61 06 – 0542 338 81 95

2. Dr. Derya Bostan Ağırdıcı – Dr. Derya Bostan Ağırdıcı Kliniği

Dermatolog Dr. Derya Bostan Ağırdıcı 1986 Şanlıurfa doğumludur. 2005-2012 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim almıştır. 2018 yılında İzmir’de bulunan Katip Çelebi Üniversitesi’nde 4 yıllık ihtisasını tamamlayarak dermatoloji doktoru olmuştur.

2018 yılında dermatolog olduktan sonra aktif çalışma hayatı başlamıştır. 2019-2023 tarihleri arasında hastanelerin deri ve zührevi hastalıkları bölümlerinde çalışmıştır. Çalıştığı hastaneler arasında Bingöl Devlet Hastanesi, Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi ve Özel Tınaztepe Buca Hastanesi’dir. Bu hastanelerde çalışmalarını tamamladıktan sonra İzmir’de kendine ait dermatoloji kliniği açmıştır.

Dr. Derya Bostan Ağırdıcı dermatoloji alanında hizmet veren bir dermatologdur. Ancak özel ilgi alanları bulunur. Bu alanlar ise estetik, kozmetik dermatoloji, sedef hastalığı ve dermakozmetik işlemlerdir.

Adres: Alsancak Mah. Plevne Blv. No:18 D:8 Konak/İzmir
Telefon: 0506 454 67 59 /0850 811 03 94

3. Doç. Dr. Bengü Gerçeker Türk – Doç. Dr. Bengü Gerçeker Türk Muayenehanesi

2001 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olan Doç. Dr. Bengü Gerçeker Türk uzmanlığını Ege Üniversitesi’nde almıştır. Üniversitede bulunan Deri Ve Zührevi Hastalıkları ana bilim dalında 2006-2013 yıllarında uzmanlık eğitimi görmüştür. Aynı üniversitede yüksek lisans yaparak doçent unvanı almış ve 2019 yılına kadar öğretim üyesi olarak üniversitede çalışmaya devam etmiştir.

Doçent unvanına sahip olan Bengü Gerçeker Türk 2019 yılı ortasında üniversiteden ayrılarak özel muayenehanesini açmıştır. Muayenehanesinde çalışmaları devam eden Dr.Gerçeker ayrıca dermoskopi ve dermatolojik cerrahi alanında eğitimler almıştır. Ayrıca uluslararası dergi olan Mucaso Dergisi’nde dermatoloji üzerine yayınlar hazırlayarak editörlük görevinde bulunmuştur.

Adres: Mansuroğlu Mah. 288/4 Sok. No:16 Kat: 3 Bayraklı/İzmir
Telefon: 0544 344 11 48

4. Prof. Dr. Şemsettin Karaca – Prof. Dr. Şemsettin Karaca Muayenehanesi

Prof. Dr. Şemsettin Karaca İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1997 mezunudur. Dermatoloji ihtisasını İnönü Üniversitesi’nde 2002 yılında tamamlamıştır. Uzman olmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Deri ve Zührevi Hastalıkları bölümünü kurmuştur. 2012 yılına kadar üniversitede çalışmış ve bu kapsamda doçent olmuştur.

2012 yılında Katip Çelebi Üniversitesi’nde doçent olarak çalışmaya başlamış ve 1 yıl sonra profesör olmuştur. Yıllarca üniversite bünyesinde çalıştıktan sonra kendi estetik, dermatoloji ve dermakozmetoloji kliniğini açarak çalışmaya başlamıştır.

Prof. Dr. Şemsettin Karaca 100 üzerinde akademik yayına sahip birisidir. Ayrıca Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde çalıştığı dönemde AKUMEDİKA’yı (kozmetoloji merkezi) kurmuştur. Buna ek olarak dekan yardımcılığı yapmıştır.

Adres: Alsancak Kültür Mah, 1389. Sok. No: 8/A, Konak/İzmir
Telefon: 0530 433 52 12

5. Dr. Serbay Gürel – Dr. Serbay Güler Dermatoloji Kliniği

Dermatoloji doktoru Serbay Gürel 1984 Bursa doğumludur. İlköğretimi ve liseyi Bursa’da tamamladıktan sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ni kazanmıştır. Akademinin Askeri Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini 2008 yılında tamamlamış ve 2011 yılına kadar askeri baştabip görevinde bulunmuştur.

2011 yılında TUS kapsamında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne girmiş ve uzmanlığını tamamlamıştır. Deri ve Zührevi Hastalıkları alanında uzmanlaşan Dr. Serbay Gürel 2015’te dermatolog olarak İzmir Askeri Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır. Hastanede 1 yıllık çalışmasının ardından özelde çalışmak isteyerek muayenehanesini açmıştır.

Bayraklı’da bulunan muayenehanesinde dermatoloji üzerine tedaviler uygulayan doktor iyi derece İngilizce bilgisine sahiptir. Ayrıca evli olup 2 çocuk babasıdır. Muayenehanesinde yaptığı uygulamalar ise botoks, ip, saç, lazer, cilt ve dolgu uygulamalarıdır.

Adres: Mansuroğlu Mah, Eminoğlu Plaza, İslam Kerimov Cad 4/A Giriş Kat Bayraklı/İzmir
Telefon: 0544 346 63 36

6. Dr. Berkant Oman – Oman Klinik

Dermatolog Dr. Berkant Oman 1978 Almanya doğumludur. Doğumundan kısa süre sonra İzmir’e dönen Oman liseye kadar olan eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden 2003 yılında mezun olmuştur. 2008 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne bağlı olarak uzmanlık eğitimi almıştır.

2013 yılına kadar süren bu eğitimi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır. 2015 yılına kadar İzmir Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmıştır. 2015 yılı itibariyle ise muayenehanelerde dermatoloji üzerine hizmet vermeye başlamıştır.

İlk muayenehanesini Denizli’de açan Dr. Berkant Oman 2017 yılında İzmir’e gelerek yeni muayenehane açmıştır. Günümüzde ise Oman Klinik’te doktor tarafından kozmetoloji, bölgesel incelme, dermatoloji, lazer epilasyon ve saç dökülmeleri üzerine hizmet sunar.

Adres: Kazımdirik Mah. 372/9 Sokak No:1 Bornova/İzmir
Telefon: 0552 361 49 88

7. Dr. Yasemin Fatih Amato – Yasemen Güzellik Merkezi

Dr. Yasemin Fatih Amato 1965 İran Tebriz doğumludur. 1983 yılına kadar Tebriz’de yaşam sürmüş ve sonrasında Türkiye’ye gelmiştir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olmuştur.

Aynı yıl uzmanlık için Ege Üniversitesi’nde eğitime başlamış ve dermatoloji ana bilim dalında uzmanlığını kazanmıştır. 1996 yılında Paris’e giderek mezoterapi, botoks ve dolgu üzerine eğitim görmüştür. 1997 yılında ise ABD’ye giderek kolajen enjeksiyon eğitimi almıştır ve aynı yıl Türkiye’ye dönmüştür.

Türkiye’ye döndükten sonra 1997 yılında Yasemen Güzellik Merkezi’ni açarak aldığı eğitimler üzerine çalışmaya başlamıştır. Güzellik merkezinin dışında kitaplar yazmış, televizyon programları yapmış ve gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır.

Ayrıca 2003 yılında medikal estetik alanında 300 üzerinde kurs vererek medikal estetiğe ilgi duyan kişilere eğitimler vermiştir. 2014 yılı itibariyle çalışmalarına estetik ip uygulamalarını dahil etmiş ve bu alanda da çalışmaya başlamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 7 En İyi Ankara Dermatoloji (Cildiye) Doktoru

Dr. Yasemin Fatih Amato’nun yazdığı kitaplar arasında Güzel Dokunuşlar, Yaşlanmayı Erteleyin, A’dan Z’ye Saç, Evde Güzellik ve Bakım Sırları isimli kitaplar vardır.

Adres: Mimar Sinan Mah. Şair Eşref Bulv. No:80 D:9 Konak/İzmir
Telefon: 0232 422 71 03

Sonuç

Milyonlarca insanın yaşadığı İzmir’de dermatoloji doktoru sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle şehrin hemen her ilçe ve semtinde bu unvanla doktor bulunabilir. Ancak bizler bu alanda en iyi olan 7 ismi sizin için bulmaya çalıştık.

Google yorumlarından beğenilerini okuduğumuz dermatoloji doktorlarını sizlere tanıtmaya çalıştık. Bu tıp alanı kapsamına giren hastalıklarınız veya hastalık şüpheniz varsa dermatoloji doktorunuzu seçmeden önce en iyilerini hazırladığımız içeriğimizi okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu